Prøvelederen er ansvarlig for afviklingen af prøven efter de regler der er specificeret i reglementet for den enkelte prøve.
Uofficielle prøver følger i princippet reglerne for de tilsvarende officielle. De er til for at hunde og førere kan træne før de går på de stambogsførende prøver, så du skal sikre dig at dine prøvelæggere laver en god prøve indenfor reglementet.
Når du har sagt ja til at stå for en prøve, er du også tovholder for prøvens afholdelse og lægning af prøven til de enkelte klasser både for markprøvedelen og WT delen, sædvanligvis kan en eller fra markprøveudvalget (MU) hjælpe til. MU kan oplyse, hvilke ting der er på plads til prøven.
Terræn:
MU har ansøgt om et terræn med tilladelse hos Naturstyrelsen eller en privat lodsejer. Alt efter hvilket terræn kan tilladelsen sendes til dig. Alt efter terræn vil der også være en skitse, hvor prøven må afholdes. Der skal skiltes på dagen så publikum er informeret. Du må ikke lukke terrænet af for andre skovgæster.
Der skal ved enkelte terræner hentes tilladelse til at afprøve jeres oplæg, så i god tid, indhent tilladelsen, hvilken dato og tidsrum, samt hvor mange I skal ud at afprøve med. Hvis det er Naturstyrelsens terræn, skal der ved hundetræning søges om tilladelse herom.
Brugernavn: drk-midtsjaelland Password:(kontakt webmaster eller markprøveudvalget)
Toiletvogn:
Det er i regionen besluttet, at der ikke stilles toiletvogn til rådighed, da vi kan være mange deltagere og vi skal tage hensyn til Corona og hinanden.
Du skal bruge følgende Hjælpere:
Sekretariatet:
1-2 stk., hvis det er en WT er det rart med en, der er fortrolig med regneark, regionen har en PC der kan stilles til rådighed. Opgaverne her er indskrivning, forplejning, resultater og måske mere, afhængig af prøven.
Skytter:
Antal afhænger af oplægget, ofte 5, men der kan være behov for flere. (I jagtsæsonen bruger vi jagtgevær med 6 mm løsskud, det kræver jagttegn. Udenfor jagtsæsonen, bruger vi startpistoler med 6mm løsskud, det kræver ikke jagttegn, men pistolen skal være personlig)
Skytterne skal benytte en startpistol med 6mm løsskud eller dummyskyder, som er personlig – så din hjælper skal have tilladelse til den og medbringe egen pistol, ammunitionen sørger regionen for.
Kastere:
Antal afhænger af oplægget, ofte 5-6. Kasterne skal helst kunne kaste pænt højt og præcist. Det kan være hårdt at kaste en hel dag, men det er vigtigt for deltagerne, så alle får den samme opgave. Lad være med at udskifte kasteren i løbet af dagen hvis ikke det er supernødvendigt.
Udlæggere:
Antallet afhænger af opgaverne. Du skal bruge 1 person til ét begynder frit søg, 1-2 til en åbenklasse frit søg. Vinderklasse kan have flere små, dertil kommer dirigeringer, så koordiner med prøvelæggerne om hvor mange hjælpere der er behov for.
Tovholder / Indpisker.
Hvis du har en stor prøve med mange deltagere og måske flere begynderklasser, så er det rart at have en person, der sørger for at deltagerne er fremme på ventelinjen og klar til at gå ind.
Disse personer kan også bruges som erstatning på andre hjælperpladser, hvis der opstår akut sygdom på dagen. Ellers må du prøve at rekruttere nye hjælpere om morgenen blandt deltagerne.
Forplejning:
Morgenmad - frokost – vand andre drikkevarer, evt. kaffe/te og lidt sødt / Frugt til felten. Du kan se mere i prøveledermappen eller spørge MU til råds. Vi har flere gode steder at købe frokost fra, nogen leverer, andre skal i selv hente fra.
Materiale til prøven:
I regionen har vi en materialetrailer, som bliver tjekket inden en prøve af MU. I materialetrailer er der alt, hvad der er behov for til en prøven. Aftal med MU hvornår du ønsker at afhente traileren. Traileren står som regel ved klubhuset Billesborgvej 42B, 4681 Herfølge. Traileren kan afhentes når det passer dig, da der er en nøgle i en nøgleboks ved klubhuset til lågen ved indkørslen til pladsen. Hvor nøgleboksen er og hvad koden er kan oplyses af MU. MU kan hvis dette er muligt og i god tid hjælpe med at afhente og bringe traileren tilbage til klubhuset. Hvis ikke skal du selv eller en hjælper afhente og bringe traileren tilbage til klubhuset. Husk at personen, hvis ikke det er dig selv, der har kørsel med traileren skal have kørepenge.
Vildt:
Hvis det er afprøvning på vildt, aftales det med vildtforvalteren. Alt efter prøven, er det dig som prøvelægger, som har det bedste overblik over, hvor meget vildt der er behov for. Vildtforvalteren har overblikket over, hvor det forskellige vildt befinder sig. Klubben har en Vildttrailer til rådighed, som er en selvbygget køletrailer, hvor vildtet ikke tør, og kan holdes koldt under prøverne. Vildttrailer befinder sig ligeledes ved klubhuset Billesborgvej 42B, 4681 Herfølge. Vildtforvalter sørger for at der er isposer, som kan lægges i traileren, som supplement til at holde traileren kølig. Du skal selv stå for optøning af vildtet. Her vil vildttraileren være en fordel, da det holder sig koldt og kan tages op, når det passer med varigheden på optøning af de forskellige stykker vildt. Traileren kan afhentes når det passer dig, da der er en nøgle i en nøgleboks ved klubhuset til lågen ved indkørslen til pladsen. Hvor nøgleboksen er og hvad koden er kan oplyses af MU. MU kan hvis dette er muligt og i god tid hjælpe med at afhente og bringe traileren tilbage til klubhuset. Hvis ikke skal du selv eller en hjælper afhente og bringe traileren tilbage til klubhuset. Husk at personen, hvis ikke det er dig selv, der har kørsel med traileren skal have kørepenge.
Mødetid og sted:
Aftales med dommerne, husk brugsprøvedommer, hvis der er brugsprøve på dagen. Der kan være behov for overnatning for officielle dommere, hvis ikke du selv kender eller de selv kender et godt billigt sted, så spørg MU til råds.
Betaling:
Som udgangspunkt, så betales der ved tilmelding via det nye betalingssystem. Systemet fungerer på den måde, at når man har tilmeldt sig prøven, så kommer man videre til et betalingsmodul. Her betaler deltageren for prøven. Da det er muligt at lukke betalingsmodulet ned, sker det, at deltageren er tilmeldt prøven, men uden betaling. Her er det vigtigt, at den indskriver, som er på prøven får oplyst, at hvis deltageren møder op, skal deltageren betale, før prøven kan afholdes. Deltageren kan betale kontant, som vi helst vil undgå, eller via en mobilepay QR kode, som kan på forhånd oprettes og printes. Hvis i tvivl spørg MU.
Parole og parade:
Prøveleder holder parole om morgenen, hvor man fortæller lidt om prøverne, områder, lufteplads, beder alle om at vise hensyn, rydde op, hvornår er der frokost og hvad der nu ellers er af praktiske ting af sige. Når klasserne er færdige holder du parade med resultater, præmier og tak til hjælpere og dommere. Vi har i regionen besluttet kun at oplæse første præmier/ WT-bestået, samt vinderplaceringer. Resten kan læses på regionens hjemmeside eller på DRKs for de officielle prøver.
Oprydning:
Sørg for at der er nogen tilbage, til at rydde det sidste op, pakke trailer mm. Området skal jo gerne efterlades, som vi fik det eller måske endda pænere. Affald fjernes.
Afregning og kørepenge:
Prøven afregnes og sendes til kassereren for uofficielle prøver og til DRKs sekretariat for de officielle prøver, helst inden der er gået en uge fra prøveafvikling. Returpant og evt. rester kan gå til klubhuset.
NB!
Al kørsel i regionen afregnes til statens lave takst, samkørsel skal ske hvor det er muligt.
Hvad er specielt for de officielle prøver?
Skema vedr. praktiske oplysninger om prøven, til kataloget: udfyldes for officielle B- og WT-prøver af prøveleder og sendes hurtigst muligt gerne senest 4 uger før til DRK's sekretariat v. Conni Svane Petersen - arra@d-r-klub.dk. Husk at opdatere det hvis der er ændringer til tider og andet. Man kan få udbetalt et a conto beløb til betaling for forplejning af dommere og hjælpere, samt andet der indkøbes til prøveafvikling, hvis man opgiver kontonr. Se yderligere officielle prøveledermapper/ Vejledning for WT.
Du modtager følgende fra DRK's sekretariat: Aktuelt reglementet, Program, Diplomer, Præmier, Præmielister, liste over dommernes telefonnumre, afregningsbilag.
Al det praktiske vedr. at lave en markprøve eller en WT kan nærstuderes i prøveledermappen samt i "Working test - råd og vink ved tilrettelæggelsen" disse og skemaet vedr. det praktiske, kan hentes fra DRK's side.
Vi er glade for at du vil være prøveleder i Midtsjælland. Du skal vide, at det er et betroet "erhverv" og at regionsledelsen og deltagerne sætter stor pris på dit arbejde. Du er altid velkommen til at kontakte os og især markprøveudvalget, hvis du har brug for råd, støtte eller hjælp under tilrettelægningen og under selve prøven.