Unghundemesterskabstræning

 

Unghundemesterskabet - UHM - afholdes én gang årligt den anden hele weekend i august i region Østjylland. 

 

UHM består typisk af 4 indledende poster, hvor sværhedsgraden er en begynderklasse i den lidt svære ende. Disciplinerne er enkelt markeringer, frit søg og i finalen kan der være en walkup (tramp) eller noget helt andet. De hunde der genemfører de indledende poster inkl. søg tildeles en 1. præmie.

 

Se beskrivelsen af UHM på Østjyllandshjemmeside Unghundemesterskab .  

 

Krav for at deltage i UHM

Alderskrav: Adgangskravene er de samme som for deltagelse i Begynderklasse på B prøve, dog er mesterskabet kun åben for hunde der er født i tidsrummet 1. august til 31. juli i perioden fra sidst afholdte mesterskab.

 

NB! På alle officielle prøver gælder der, at både ejer og fører skal være medlem af DRK eller for udenlandske førere en FCI anerkendt klub.

DRK medlemskabet er personligt, hvis der er to i husstanden, der fører eller ejer hund, kan den ene være husstandsmedlem. 

 

Krav til deltagelse i UHM træningen:

Træningen er målrettet mod deltagelse i Unghundemesterskabet, og det forudsættes, at lydighed, apportering og afleveringer på plads.

Træningen bliver tilrettelagt således, at hundene gradvis bygges op, og der vil være fokus på terræn og terrænskift. 

 

Ved bedømmelsen på UHM lægges der ikke kun vægt på, om hunden klarer posterne, men også på, om ro omkring føreren er på plads. Af denne grund fokuseres der ved UHM træningen på, at dette er i top.

 

Det er uacceptabelt at anvende afstraffelse af hunden i træningen og opleves dette, medfører det bortvisning.

 

 

 Christians hund

 

 

Adgangskrav: Bestået brugsprøve

 

Antal lektioner : 6-8

 

returpil

 

 

Dansk Retriever Klub - Region Midtsjælland